Free Shipping on ALL Products
camera reviewsbest cameraslens reviewsphotography tipscamera forumvideo toursphotography bookssupport me
It is currently Fri Oct 24, 2014 7:36 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Sep 05, 2008 1:35 am 
When I'm downoading pictures with my card reader I'm having some speed issues. The fact is, that some times it downloads quickly at about 20mb/s, and sometimes it is only capable of reaching about 2mb/s.. Anyone with similar problem or suggestions?


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 05, 2008 5:31 am 
usually if you are connected via high speed reader, its always high speed.

the only way this would make sense is if your computer was already working hard, such as, if you were downloading something playing music ripping a cd and ten other things while trying to upload photos


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 05, 2008 10:04 am 
Is it a USB card reader? USB is dependent on the CPU so when you are performing other tasks, your transfer rates will drop.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Sep 05, 2008 1:27 pm 
It is a USB card reader, but as far as I van tell, it has nothing to do with my cpu. Sometimes I'm only running fireox, and with a dual core 2X2.4ghz it should be fast. Could it be the fact that it is a cheap reader?


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Sep 06, 2008 4:36 am 
AndreasNorway wrote:
It is a USB card reader, but as far as I van tell, it has nothing to do with my cpu. Sometimes I'm only running fireox, and with a dual core 2X2.4ghz it should be fast. Could it be the fact that it is a cheap reader?


Could be.....how are the speeds when doing nothing at all?


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Sep 06, 2008 5:22 am 
Inconsistent, sometimes fast, sometimes not. Wierd...


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Sep 06, 2008 8:45 am 
I have had a Belkin USB card reader for nearly 2 years now works at the same rate all of the time, suggest you try another reader.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 14, 2008 11:55 pm 
Have you tried a different cable? That was the problem I had with a low quality cable!


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Oct 17, 2008 3:54 pm 
It can be that your memory card has bad clusters, and that is very possible. Copy your images on your PC and then give the MC a full format. After that, scan it for any errors using scan disk. If this doesn't help then it could be that your USB port doesn't have constant voltage, this is because of mother board or power supply failure...and wrong BIOS settings


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Oct 18, 2008 4:43 am 
Well, I don't think it's bad clusters, since I changed to this:
Image
I've only have the speed slowed down once a twice over a two month period, something I can handle. Generally, my download speed is between 20and30mb/s now, so I'm very happy!


Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

All words, images, videos and layout, copyright 2005-2012 Gordon Laing. May not be used without permission.
/ How we test / Best Cameras / Advertising / Camera reviews / Supporting Camera Labs

Webdesign by Alphabase IT
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group