Free Shipping on ALL Products
camera reviewsbest cameraslens reviewsphotography tipscamera forumvideo toursphotography bookssupport me
It is currently Fri Aug 01, 2014 11:55 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Dec 11, 2009 8:50 pm 
They've been on the market for a little bit of time now. I've currently been using the Hld-4 grip interchanged on whichever camera I'm using at the time but I just ordered the Ownuser grip for the E-30. Sadly their E-3 grip isn't weather sealed so I'd rather keep my E-3 w/weather sealed grip and my E-30 not really needing it.

I am excited about this new series of grips because now you can adjust aperture and shutter speed not only from the grip, but also from the wired remote that comes with it. The IR remote works well (Used it with the E-5xx series grip).

Anybody else still an Ownuser fan over here?


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 12, 2009 1:36 am 
I'd probably get one if I still had my E-510. Only thing I dont like about them is their rather clunky outward appearance.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 12, 2009 2:47 am 
Atomic wrote:
I'd probably get one if I still had my E-510. Only thing I dont like about them is their rather clunky outward appearance.


I know their original E-510 model was extra bulky. They've since improved upon that model with the BH-E51R that I used on the 520. The only downsides to the E51R is that there is slightly obtrusive plug that goes into the usb port of the camera and there's no shutter/aperture control via the grip.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 24, 2009 5:33 am 
The grip arrived today, it is a much better fit for the E-30 than the HLD-4. Buttons are in the right places, build is pretty much spot on, it looks much better than the Olympus grip. More on this soon.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 11, 2010 2:47 pm 
So, how is it? I'm curious and rather interested myself


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 11, 2010 4:12 pm 
PrinzMegahertz wrote:
So, how is it? I'm curious and rather interested myself


it's excellent! i have a full review on my wordpress.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jan 11, 2010 5:47 pm 
Thanks for your review. Now I really want to buy it :twisted:


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 17, 2010 2:53 pm 
I just got my Pro-E30 and i fear mine is broken. After attaching the grip, the camera works just fine, but I can't use any of the buttons on the grip. I was able to calibrate the IR remote control with the grip though.

I'm not quite sure I did something wrong (and the small manual is really no help in that matter) and I fear I have to return it.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 17, 2010 5:01 pm 
The grip is in the on position correct? Also you want to make sure the Fn/focusing point section of the grip is in the middle while it's in the On position. Very weird that it isn't working. Have you tried the wired remote? I stand by the grip & Ownuser's customer service if you contact them.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 17, 2010 5:39 pm 
I think I attached it the right way, given that there are not many possibilities. to do so. As i said, power supply works (else I could not use the camera), but the shutter release buttons don't work when I put the shutter switch on "on".

I don't have the cable remote (I bought the Pro-E30R), but I was able to calibrate the wireless remote by using the IR-set-button. The red and yellow lights glow when I use the remote, but the camera does nothing in response :-(.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 17, 2010 5:59 pm 
I highly recommend contacting either gadget infinity (if you purchased the grip through them) and/or ownuser about this issue asap.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 17, 2010 10:28 pm 
Thank you for your answers.

Yes, I have contacted both ownuser and the german shop I bought the grip at. Let's see what comes out of this.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 20, 2010 4:51 pm 
Did you solve this problem I have the same. My grip is not working, but just buttons. I found out that problem is with my camera which was in the service. New grip in the shop also didnĀ“t work. I am afraid I will have to send it to service shop again, it will take another month - ****..


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 21, 2010 3:21 pm 
I returned it and the new one works fine, even though the plastic slot cover still falls off.


Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

All words, images, videos and layout, copyright 2005-2012 Gordon Laing. May not be used without permission.
/ How we test / Best Cameras / Advertising / Camera reviews / Supporting Camera Labs

Webdesign by Alphabase IT
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group