Free Shipping on ALL Products
camera reviewsbest cameraslens reviewsphotography tipscamera forumvideo toursphotography bookssupport me
It is currently Thu Apr 17, 2014 1:51 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Jun 22, 2009 11:11 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Feb 25, 2009 5:05 pm
Posts: 54
Location: Naples, Fl
Was taking some shots when I noticed that the auto focus stopped working so I had to go to manual. I thought it was the auto lens and then changed to another lens and still no auto focus. I tried setting the camera default by pushing both green buttons to no avail. I have been changing some modes around but after going back to camera default, still no auto focus.

What am I doing wrong? The camera body is about 6 months old and about 450 shutter actuations. I hope it is not the auto focus motor. Perplexed..
:(


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jun 22, 2009 12:26 pm 
Offline

Joined: Mon Sep 17, 2007 9:17 am
Posts: 3662
What lenses are you using? Have you made sure that the AF system is engaged (switch under the lens release button)?

Sorry if the questions sound stupid - asking just in case!

_________________
Graham
Flickr


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jun 22, 2009 12:37 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Feb 25, 2009 5:05 pm
Posts: 54
Location: Naples, Fl
grahamnp wrote:
What lenses are you using? Have you made sure that the AF system is engaged (switch under the lens release button)?

Sorry if the questions sound stupid - asking just in case!


I tried it with the Nikon DX AF-S 18-55 and yes the switch is on AF, still not working


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jun 22, 2009 3:01 pm 
Offline
User avatar

Joined: Wed Feb 25, 2009 5:05 pm
Posts: 54
Location: Naples, Fl
It's all fixed, was something in my custom settings.

_________________
I'll try anything twice

Nikon D90 Nikon Dx AF-S 18-55VR Nikon DX AF-S 55-200VR Sigma 70-300Macro, Nikon Speedlight SB600


Top
 Profile  
 
 Post subject: same problem
PostPosted: Sun Jul 25, 2010 3:29 pm 
Offline

Joined: Sun Jul 25, 2010 3:24 pm
Posts: 1
I currently have the same problem. My camera just stopped auto focusing, and I dont know if its because i changed one of the settings or not. How did you fix your problem?! Thanks

_________________
Katie


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

All words, images, videos and layout, copyright 2005-2012 Gordon Laing. May not be used without permission.
/ How we test / Best Cameras / Advertising / Camera reviews / Supporting Camera Labs

Webdesign by Alphabase IT
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group