Free Shipping on ALL Products
camera reviewsbest cameraslens reviewsphotography tipscamera forumvideo toursphotography bookssupport me
It is currently Thu Aug 21, 2014 6:58 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Camera Not Recognized
PostPosted: Mon Oct 15, 2007 10:20 pm 
Hi,
I am trying to connect my Canon 400d to my new Vista laptop. I have installed all the software that came with the camera with no problems. I then got the camera connected to the laptop and got 'Camera not recognized'.

I want to get editing the images I have already taken and have no idea why this isn't working.

Can anyone here offer help?

Yours hopefully

Tom


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 15, 2007 10:54 pm 
If your laptop has a card reader built in, or if you have one that you can plug to it, just use that to download the photos to your computer.

That will get you started with editing the photos, even if Windows Vista can't recognise the camera.

Word on the street is that Windows Vista lacks drivers for many devices. That may be the case with the Canon 400D. :shock:


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 15, 2007 11:08 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Aug 05, 2007 10:23 pm
Posts: 2341
Location: Fife, Scotland
I'll try it on the vista system downstairs tomorrow (mums on it atm) but you really should get a card reader anyway, else I don't think when using the RAW+Fine JPG you can read the RAW files, at least its like that on the 350D.

USB CF card reader is your best bet.

_________________
Canon EOS 5DmkII + BG-E6 + Canon EOS 40D + BG-E2N + Canon EOS 33
Canon 17-40 F/4L USM + Canon 24-70 F/2.8L USM + Canon 28mm F/1.8 USM + Canon 70-200 F/2.8L USM IS + Canon 85mm F/1.8 USM
Canon Speedlite 580EX II + Canon Speedlite 540EZ + 2 x Nikon SB-80DX
Cactus V2s Wireless Trigger - 5 x Cactus V2s Wireless Reciever

MY FLICKR!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 15, 2007 11:28 pm 
I am running Windows Vista Home Premium 32 bit on my laptop and my 400D connects ok directly.... but as Daniel says get yourself a card reader to download photos to your PC/Laptop it is much easier and quicker, you can pick a decent card reader in the UK for about £20.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Oct 15, 2007 11:36 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sun Aug 05, 2007 10:23 pm
Posts: 2341
Location: Fife, Scotland
and whatever you do, do not go to a big electronic retail chain, ANY OF THEM! They are all scammers I say! I would say that since my family owns a computer shop, but seriously, the people in there know nothing, they will probably sell you a SD/XD reader instead of a CF!

Local small computer shops are better and can usually get anything in that you need, especially the much higher end computer components! (SLI, Quad Core, Xeons, £200 motherboards, DDR3 etc :P)

_________________
Canon EOS 5DmkII + BG-E6 + Canon EOS 40D + BG-E2N + Canon EOS 33
Canon 17-40 F/4L USM + Canon 24-70 F/2.8L USM + Canon 28mm F/1.8 USM + Canon 70-200 F/2.8L USM IS + Canon 85mm F/1.8 USM
Canon Speedlite 580EX II + Canon Speedlite 540EZ + 2 x Nikon SB-80DX
Cactus V2s Wireless Trigger - 5 x Cactus V2s Wireless Reciever

MY FLICKR!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Oct 16, 2007 9:50 am 
The strange thing is that I think the computer recognises that I have a 400D but then ZoomBrowser EX doesn't come with the pop-up saying that do I want to download all images or select them. These icons are greyed out when the camera is connected. I will try with my work laptop which has XP to see what happens.

I will also look into a card reader - the laptop has one but not for CF only for SD.

Thanks for the feedback, more when I continue to test.

Tom


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 17, 2007 10:59 am 
OK I tested it again on the VIsta laptop and the PC recognises that I have connected the camera but when I select the canon program to import the images it says camera not recognised.

So I tried to import using the vista tool and the images were imported just fine so I have no idea why the canon programs won't work becasue after the images were imported zoom browser saw the images just fine!

ANyway am purchasing Adobe Elements so I will be using that from now on.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Oct 17, 2007 2:58 pm 
http://photography-on-the.net/forum/sho ... p?t=228171

looks like this is a known issue. I shall be downloading the patch today.


Top
  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

All words, images, videos and layout, copyright 2005-2012 Gordon Laing. May not be used without permission.
/ How we test / Best Cameras / Advertising / Camera reviews / Supporting Camera Labs

Webdesign by Alphabase IT
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group