Free Shipping on ALL Products
camera reviewsbest cameraslens reviewsphotography tipscamera forumvideo toursphotography bookssupport me
It is currently Wed Sep 24, 2014 3:09 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Sigma zoom lens issue
PostPosted: Sat Nov 08, 2008 7:47 pm 
I have a Sigma zoom lens that I've only used about 7-8 times. I bought it with my Minolta Maxxum 7Xi, but only used it a couple of times before I went digital. Then, with my recent purchase of a Sony A300, I pulled it back out. It's in "mint" condition.

This morning when I used the Sigma zoom to take some pics at a cold soccer game (34 degrees), it made a clicky grinding sound when I turned off my camera after just a few minutes, and it hasn't worked since (grinding noise any time I turn on and off the camera and won't function). My kit lens and Minolta 28-105xi power zoom worked fine.

Is this something that can be fixed? Any clue what could have happened?


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Nov 08, 2008 7:51 pm 
Sounds like the focus mechanism is shot. These things happen and I think you might want to contact Sigma if it's under warranty. You migh still want to contact them in any case, since I've heard of Sigma taking back lenses that were out of warranty.


Top
  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Nov 08, 2008 9:01 pm 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: Sat Sep 30, 2006 4:30 pm
Posts: 9822
Location: UK
In another thread TDGriff wrote:
I'll contact them, but I'm not sure I want to hear their answer... I'm sure it's no longer under warranty. The lens may be, who knows, 6 years old, but it's hardly been touched!

It doesn't bode well for my view of Sigma lenses--I take great care of my equipment, and it's hardly been used. I would expect something like this after medium use over time or heavy use. Not after I've used the lens just a few times.


The quoted reply was inadvertently created as a new thread so I've put it here and deleted that thread.

Bob.

_________________
Olympus OM-D E-M1 + M.Zuiko Digital ED 12-40mm f/2.8, Lumix 7-14mm f/4, Leica DG Summilux 15mm f/1.7 ASPH, M.Zuiko Digital 45mm 1:1.8, M.Zuiko Digital ED 75mm 1:1.8.
Leica D Vario-Elmar 14mm-150mm f/3.5 - f/5.6 ASPH.
OM-D E-M5, H-PS14042E, Gitzo GT1541T, Arca-Swiss Z1 DP ball-head.
Astrophotography: TEC 140 'scope, FLI ML16803 camera, ASA DDM60 Pro mount.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  

All words, images, videos and layout, copyright 2005-2012 Gordon Laing. May not be used without permission.
/ How we test / Best Cameras / Advertising / Camera reviews / Supporting Camera Labs

Webdesign by Alphabase IT
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group